NYHETER

 

Onsdagen den 9/3-11

Hej trogna besökare. Nästan ett år har gått sen senaste uppdateringen, och det säger en hel del om skicket på hemsidan. Jag ska sätta mig ner och "omstrukturera hela skiten" när jag har tid. Jag tänker inte säga snart, eftersom den ramsan har jag redan kört i två år nu, men inom rimlig tid.

I skrivande stund är min examensutställning uppe i Galleri Rotor på Valand. Utställningen kallas "Jag föder en folkmusiker" och behandlar konsekvenserna av valet 2010, och sverigedemokraternas kulturrevolutionsidéer ur ett folkmusikerperspektiv. Gå gärna och se den! Det finns en till chans i april, då min klass ställer ut på Göteborgs konsthall. Då presenteras även mitt andra examensprojekt som är ett mångkulturellt spelmanslag.

 

Dokumentationer, filmer och information kommer att läggas upp i samband med omstrukturen av hemsidan, som jag hoppas kommer att bli lite mindre rörig i framtiden.

 

Onsdagen den 14/4-10

Efter en månad i en resväska är jag återkommen till Göteborg. Sammanlagt har jag varit i San Francisco, Los Angeles, Biltema Göteborg och Ramundberget i Härjedalen. Rutinerna har varit helt uppochnedvända och nu är det bara en månad kvar till vårutställningen. Någonstans på vägen råkade jag tacka ja till en lägenhet på Wieselgrensplatsen på Hisingen. Inflytt sker 1 juni!

För närvarande jobbar jag med videomaterial från San Francisco, samt inleder snarast något jag valt att kalla för "fällstolsteckning". Detta innebär att jag om ca en timme cyklar till Krokslätts torg och inhandlar en liten fällstol, sågar till ett ritunderlägg i lagom format och sen ger mig ut i staden och tecknar. Vad det blir tycker jag själv ska bli spännande att ta reda på.

 

Givetvis ska hemsidan också uppdateras. Anledningen till dessa stora glapp är att jag helt enkelt förlorat rutinen med mina måndags-inscanningar. En hel del grundläggande ändringar i menyer behöver även göras, nu när jag skaffat mig en GÄSTBOK! Men en sak i sänder.

Ha en fin vår!

 

_____________________________________________

 

Tisdagen den 3/3-10

San Francisco!

Imorgon natt klockan 06 nånting åker vi med klassen mot San Fransisco. Där ska vi spendera 3 veckor och upptäcka stan, kolla på konst och göra egen konst (i runda slängar).

Jag har inlett ett filmprojekt inför resan som väldigt löst och aningen romantiskt kretsar kring min egen inspelning av Joni Mitchells sång "California". Andra komponenter är min folkdräkt, min tramporgel, och en jävla massa snö.

 

Annars har det kanske gått upp för några trogna besökare att jag gått och löpt en domän till hemsidan, och numera ligger under adressen ulrikalinder.net.

 

Efter resan ska jag ta itu med inscanning och publicering av mitt senaste ritblock, och även de lösa teckningar jag gjort under mitt halvår när jag försökte leva i "ritboks-celibat" (som det kommer framgå fungerade det inte så bra...)

 

Andra förändringar jag planerar till hemsidan är någon form av gästbok. det vore oerhört givande att få ta del av kommentarer från diverse besökare!

 

_______________________________________

Tisdagen den 1/12-09

HALLELUJA!

Efter en heldag framför datorn finns nu massor av uppdateringar! Välj av dessa:

 

* Flygfilmen!

* Stora teckningar!

* Träsnitt!

* Soffan#2!

 

kommande: mindre teckningar och kanske en ny design. Nu ska jag hem och gissa vad, teckna!

_________________________________________

 

Tisdagen den 3/11-09

Ojojoj vad tiden går. Jag har inte glömt bort hemsidan, men tid har inte funnits för uppdateringar. Och med denna tid har högen växt med arbeten som behöver läggas upp.

Nåväl, inom kort kommer följande saker att hitta hit:

 

- Ett projekt bestående av träsnitt och kolteckningar med olika nedslag i folkmusikvärlden

 

- mer eller mindre dagliga teckningar på lösa blad som behandlar olika teman som fantasi, vardag och ren lögn

 

-en för länge sedan utlovad flygfilm.

 

Jag får se om det blir en ny design i år. Det beror på om jag kan avsätta en vecka eller så för detta arbete.

 

Torsdagen den 3/9-09

Nu är det höst igen!!

jag sitter vid en av skolans datorer och kollar igenom hemsidan. Som vanligt vid den här årstiden inser jag behovet av en rejäl uppdatering av projekt och menyer.

 

Sommaren som gått har spenderats växelvis mellan kassan och korvmojen på Biltema, samt i ett skyltfönster till Din sko i Örebro, där jag hade ett teckningsprojekt på Open art 2009.

I övrigt har jag försökt hålla mig undan från daglig teckning, och samlat idéer inför kommande läsår.

 

Dokumentationer från teckningsprojektet kommer läggas upp inom kort!

jag har även en film att klippa om tillsammans med David Levi. Tills det är klart har jag bestämt mig för att lägga upp den versionen som finns. Men mer om detta snart.

-----------------------------------------------------------------------------------

 

Måndagen den 25/5-09

Här kan ni titta på avslutningen av mitt dagliga teckningsprojekt. Det blev lite svajigt mot slutet efter vernissagedagen, men jag fick till några ok dokumentationer av oppositionerna. Det är med viss sorg och väldigt mycket lättnad som jag lämnar detta! För eventuella sörjande åskådare kan jag meddela att nästa läsår kommer att handla uteslutande om teckning för min del, men på ett annat sätt. Sommaren kommer att gå åt till att tänka över detta grundligt.

Tills dess ska jag ta det lugnt. Det ska bli grymt skönt....

 

Snart kommer även dokumentationer från vårutställningen, däremot kommer det dröja lite innan flygfilmen (korrekt titel: "Jag drömmer ofta att jag flyger") läggs upp här på hemsidan, eftersom jag ska klippa om den. Det hade skett ett missöde med exporteringen av filmfilerna, Kvaliteten är redan från början för dålig.

 

______________________________________________

Måndagen den 11/5-09

Veckans teckningar. Jag glömde onsdagen?!

Den här veckan bygger vi utställningen på skolan. På fredag är det vernissage, klockan 17:00. Sen är det öppet t.om söndagen den 24/5. Kom kom kom!

p.s filmen är klar nu d.s

 

______________________________________________

Tisdagen den 5/5-09

Veckans teckningar.

Igår lyckades jag tillslut laga min tramporgel! Det resulterade att jag inte kom in till skolan för att scanna bilder enligt rutinen.

 

Veckan som gått har till 95 % handlat om redigering och ljudläggning av filmen. De återstående 5 procenten tillbringades på Biltema. I skrivande stund återstår endast ett par skrikljud, lite vind och filmmusik. Sistnämnda har framkallat en del ångest hos mig så jag vill helst få den gjord snart. Men jag är inte orolig alls egentligen, det här kommer bli bra.

 

_________________________________________

Måndagen den 27/4-09

Veckans teckningar.

Jag kan nu meddela att filmen är färdigfotad! Sista scenerna spelades in igår kväll efter en lång dag på Biltema. Bilden där David flyger in i solnedgången genomfördes till bådas stora glädje (och några fotbollskillar som ville ha mer utrymme). Detta betyder dock inte att filmen är klar, gud nej. Imorgon inleds på ett eller annat sätt redigerandet och diverse ljudinspelningar. Målet är att bli klara på fredag, och det kan man ju sikta på....he he he he.

Nu måste jag börja cykla hem om jag ska hinna handla.

 

_______________________________________

Onsdagen den 22/4-09

Här är äntligen några fler filmstills! Ursäkta att det dröjt.

 

Igår byggde vi klart alla flyg-försöks-hjälpmedel. Resultatet: En propellerhjälm, ett par vingar, och en cykel-flygmaskin! (Kommer på bild inom kort)

 

_______________________________________

Måndagen den 20/4-09

Veckans teckningar. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta...förklaringen till kvaliteten på bilderna är att filmprojektet tar sån tid och suger ut all annan kreativitet ur mig. Den goda sidan av detta är att vi kommit ganska långt, och endast 4 scener återstår att fota innan redigeringsprocessen inleds.

Just nu sitter David och jag och tillverkar olika flygförsökhjälpmedel: vingar, propellerhjälm (extremt ful), molndräkt, ballongdräkt osv. Förhoppningsvis kan vi vara klara i slutet på veckan med sista scenerna.

jag glömde ta med mig min externa hårddisk idag, så jag lägger upp lite filmstills från inspelningarna senare i veckan.

häjsan häjsan.

________________________________________

Måndagen den 13/4-09

två veckors teckningar!

Tillbaka från Berlin. En veckas semester var välbehövligt och vi hade en riktig t-shirtvarm vecka med bara lite konst, tysk teater, enorma mängder yatzy och en superb avslutning på Russendisko club.

Väl tillbaka ligger flygfilmen och pockar på uppmärksamhet, det är ungefär exakt en månad kvar till vårutställningen och mycket ska göras. om 3 minuter ska jag träffa David för en flygutflykt till Slottsskogen. God vår!

 

_____________________________________________

Måndagen den 30/3-09

veckans teckningar.

Någon gång den här veckan hoppas jag att vädret tillåter en första fältanimationsexpedition någonstans i Göteborg. Så om ni ser två galningar med kamera, stativ och en 3 meters studsmatta i slottsskogen el. dyl, frukta icke, det är bara vi.

På söndag åker jag till Berlin en vecka, så förmodligen inga uppdateringar av dagliga teckningar förrän om två veckor då. mors!

 

______________________________________________

Måndagen den 23/3-09

veckans teckningar..

Helgen spenderades i Örebro, där det snackades med konsthallschefer (mera info om det framöver!), spelades större mängder fiol och dansades hambo.

Väl tillbaka i Göteborg råkade jag idag fastna hela dagen, typ 08:30-16:47 i soffan med en bok som jag av nån anledning MÅSTE läsa ut. Sagt och gjort, 300 sidor, 3 koppar kaffe, en köttbullelunch och några orgel- och facebooksessioner senare cyklade jag in till skolan till 17:30, scannade bilder, lägger upp dem, hinner med bibblan (ny bok) innan hemfärd mot Willys, matlådetillverkningen och tvserier i soffan.

 

________________________________________

Måndagen den 16/3-09

Veckans teckningar. Jag har kommit in i ett nytt tillvägagångssätt i mina dagliga teckningar, orsakat av en överliggande frustration tror jag. Den går ut på att jag arrangerar situationer/stilleben i mitt hem, och sedan tecknar av dem. Det behöver nog inte ens sägas att det inte handlar om frukter och musikinstrument, men jag kan inte låta bli att fundera över om inte stillebenet är den sista utposten för konstnärer som förlorat all sin fantasiförmåga. Men struntsamma, kanske är det början på en fin idé som skulle lämpa sig som enskilda verk. Eller så håller jag på att bli galen, vilket ju alltid är en faktor att ta i betraktelse.

Jag lägger även upp lite filmstills och work-in-progress-foton från senaste veckornas arbete med Flyga-filmen.

Dem hittar du HÄR.

 

_________________________________________

Måndagen den 9/3-09

Veckans teckningar

idag tog den andra boken slut i dagliga teckningar-projektet. Det är tänkt att bli tre böcker allt som allt, och sen jävlar får det vara slut med det. Annars kommer jag förlora lusten till teckning för all framtid.

I förra veckan inledde David och jag vår film! Hittills finns ca 5 sekunder material, och det ser bra ut. Imorgon ska jag fortsätta med det, och i slutet av veckan ska jag få hjälp med att svetsa ihop en cykelkärra att frakta studsmattan i. Nu ska jag käka soppa med klassen.

 

______________________________________________

Måndagen den 2/3-09

veckans teckningar.

animationsteckningen är klar, dock alldeles för liten. Att utöka den finns inte tid till, så vi behöver hitta på nya scener att utöka första sekvensen av filmen med. Idag har jag suttit och tillverkat ett par armar med händer av folie, ståltråd och super sculpta-lera. så fort vi börjar experimentera med foton lägger jag upp ett smakprov här!

 

_________________________________________

Måndagen den 23/2-09

här är teckningar, bortse gärna från lördagen...

 

* Ny bok klar, check

* uppsats+oppositioner klara, check.

* dagens teckning+inscanning och måndags-hemsidesuppsatering gjord, check.

* 7 av 10 Håkan Nesser-romaner avklarade, 3 återstående lånade från hjällbo bibliotek, check.

* Teckningen till animationen som ska färgläggas klart, ingen check. ska tas itu med nu.

______________________________________

Måndagen den 16/2-09

veckans teckningar

uppsatsen är nu klar och nu sätter äntligen arbetet med vårens animationsprojekt igång. Jag tror det kommer bli bra bara vi kommer igång, men innan dess är det några berg som behöver bestigas- De består till hälften av:

1)Min feghets-ställtid/prestationsångest

2)En hög med Håkan nesser-deckare (som har en tendens att kedja fast mig i soffan, oförmögen att lämna hemmet)

Jag måste även tillverka ett nytt dagligt ritblock inom någon vecka. Själva boken är sydd och ryggförstärkt, det är bara pärmen som ska göras. Borde ske någorlunda smärtfritt OM det finns material, vilket det såklart inte gör.

men det brukar lösa sig.

Over and out.

 

Måndagen den 9/2-09

veckans teckningar...

inatt hade jag en jätteläskig mardröm som vägrade upphöra även efter att jag vaknat, tänt lampan och sen somnat om. Jag tror den påminde en del om Roahl Dahls bok "Häxorna" i det avseendet att det var ett rum fyllt av läskiga kvinnor som kunde sträcka ut tungan väldigt långt. Plus att jag gick över en innergård av något slag, och marken liksom rämnade under mig. Jag hängde i armarna och sparkade i tomma intet med fötterna i ett svart hål medan jag försökte ta mig upp. och det kändes som att det var något i marken som orsakat det och höll mig nere. Fy fan, Freud, vad handlade det om?

 

Måndagen den 2/2-09

veckans teckningar.

Den här veckan och nästa skriver jag kandidatuppsats. det är plågsamt men måste gå.

 

_______________________________________________

 

Måndagen den 26/1-09

Jubla i herren! Vi behöver inte söka till magistern! Här är veckans teckningar.

_______________________________________________

Måndagen den 19/1-09

Här är veckans teckningar.

Vi har under veckan som gått fått information om hur våren kommer att se ut. Vi står inför en typ istidsglaciär av arbete, och den är inte riktigt här än. På fredag börjar vi med kandidatuppsatsen, som är en månads jobb. Sen är det meningen att vi ska söka till magisterprogrammet, med ungefär samma medel som när man sökte in från början (8 arbetsprover, motiveringsbrev, intervjuer, jury, uttagning osv), sen kanske jag hinner göra lite film innan arbetet med kandidatutställningen sätter igång på allvar.

Innan dess kämpar jag med förberedelserna till den tecknade delen av vårens flyga-film. Det går lååångsamt.

 

måndagen den 12/1-09

hej och välkommen åter till verkligheten!

Nu finns 3 veckors nya teckningar uppe. Jag skulle kunna skriva lite om detta, men all kvarvarande energi jag har kommer att gå åt till att cykla hem. Göteborg är en parodi på sig själv idag (=regn, vind, grått).

________________________________________

Söndagen den 21/12-08

snart jul! Här är veckans teckningar, och en liten föhandsvisning av mitt kommande projekt: flygfilmen. Imorgon drar jag hem till Örebro tills efter nyår, Så jävla skönt! Men följdaktligen tas härmed en paus i hemsidesuppdaterandet.

vi ses om några veckor!

p.s, vinterpresentationen överlevdes med viss marginal. God fortsättning!

 

Måndagen den 15/12-08

Veckans teckningar.

Efter en konsekvens-och riskkalkyl bestämde jag mig för att ta mig in i min trasiga tramporgel. Detta gjordes med beslutsamhet från två olika håll. Där inuti fanns ett öde landskap fullt med damm, och ett gäng pinnar. Tangenten som hade fastnat ruckades med framgång upp och fungerar återigen. Däremot vet jag fortfarande inte hur man lagar "tysta" tangenter. Det verkar bero på någon läcka av luft, men det gick inte att se med blotta ögat var själva läckan satt. Men jag känner mig nöjd ändå och plågar friskt mina grannar med allehanda amatörmässiga komp.

Annars är det dags för Valands årliga vinterpresentationer. Det börjar på onsdag, och min egen är på fredag morgon kl 9. Presentationerna innebär att varje elev under ca 40 minuter visar upp sitt arbete för resten av skolan, på engelska i aulan. Som alltid är jag rädd och nervös inför detta, men ska försöka förbereda mig efter bästa förmåga.

Får se om det blir någon uppdatering nästa måndag, eftersom jag drar till Örebro för julfirande då. annars, på återseende och god jul!

_______________________________________

Måndagen den 8/12-08

Jag har köpt en studsmatta! ca 3 meter bred. Med den och min gode vän och kompanjon David levi skall göras flyg-film. När, var, hur är frågor som inom en snar framtid kommer få ett svar. Hurra!

Här är veckans teckningar.

______________________________________________

Måndagen den 1/12-08

Teckningar, och ett nytt och avslutat projekt från en kurs. Den hette "Freedom of difficulty/difficulty of freedom". Vidare information hittar du på sidan!

Annars ägnar jag mig mycket åt att lära mig spela orgel och piano just nu. Igår hade jag en mindre uppenbarelse med "the beatles complete"-sångbok och min tramporgel (herregud, kan jag ta ackordet Dm7?? ja!!), när en av tangenterna liksom pajade, den sjönk ned, och varje gång jag trampade, lät tonen som om jag hade tangenten nedtryckt. Dessutom var det en av de svarta tangenterna, så det går liksom inte att spela alls just nu. Oerhört frustrerande! Men jag ska ta itu med problemet på ett eller annat sätt, och hålla er uppdaterade....

________________________________________

Måndagen den 24/11-08

veckans teckningar uppe..det första ritblocket tog slut, och jag har med framgång inlett det andra.

annars kan man nu titta på två nygamla filmer som blivit lljudsatta under hösten; det är vårfilmen och Herr smyg, och de går att hitta på stopmotion-sidan.

_______________________________________________

Måndagen den 17/11-08

Veckans teckningar, samt en dokumentation av helgens teckningsperformance, "Soffan".

Den här veckan har jag en kurs som går ut på att göra konst efter regelsystem. Vi har parats ihop två och två, och tills på onsdag morgon ska jag ha uppfunnit ett system och minst tre uppgifter till min partner. Det ska jag tänka över ordentligt under cykelturen hem, bra idéer brukar komma av att cykla.

annars är Dreamweaver helt brutalt segt idag (programmet jag gör hemsidan i), får jag se ett snurrande macintosh-hjul till så åker dator-satan ut genom fönstret.

__________________________________

Måndagen den 10/11-08

Veckans teckningar upplagda.

Nu i helgen ska jag vara med på "Pelarsalens höstutställning 2008", i ett kollektiv ute vid Röda sten. adressen är Banehagsgatan 1i, tiderna är lördag och söndag kl 16 och framåt.

Jag har tänkt mig en teckningsperformance i stor skala, och att visa en film eller två. Välkomna!

_____________________________________________

Måndagen den 3/11-08

en veckas teckningar, varsågoda. Nu ska jag gå till min ateljé och försöka mig på en bild i storformat. Huuga.

_______________________________________

Tisdagen den 28/10-08

Teckningar upplagda, och fotosidan ordnad till mindre skärmformat. Annars har ett sabotage av min älskade cykel lagt sordin på tillvaron. Nu ska jag hem till David och planera nästa stopmotionfilm.

_________________________________________

Tisdagen den 21/10-08

Nu finns äntligen det senaste ritblockets början upplagd. Vägen dit var snårig och lång..Kolla här!

Jag arbetar även på en sida om pågående idéer, skisser och projekt. Den kommer att kunna hittas under sidan som heter "Gör", inom en snar framtid. Eller idag, kanske? Kolla här!!

____________________________________________

Måndagen den 20/10-08

Veckans teckningar upplagda. På Tjärnö fick vi möjligheten att titta på djur i lupp, det var grymt! Annars var kursen stenhård och tekniskt svår. Jag ägnade hela första dagen åt att traggla akvarellteknik, inse att jag inte hade någon koll alls, och hata mig själv för det. Sen blev det lite bättre, och det slutade med att jag köpte akvarell-lådan för eget fortsatt bruk. Av kursens 5 dagar producerades av mig 3 bilder: en på en snäcka med anemoner på, en av skalet efter en sjöborre, samt en liten genomskinlig räka i mikroskåp. Bilder ni aldrig kommer att få se. usch.

______________________________________

Måndagen den 13:e oktober 2008

Avbildningsteckningar upplagda. Se dem här.

Imorgon ska jag på kurs ute på Tjärnö, vi ska testa på vetenskaplig illustrationsteknik i marina miljöer. Idag inleddes kursen med bla kunskap om att världens längsta djur är en slem-mask, den kan bli upp till 60 meter lång, fast den är inte tjockare än ett snöre. Jag undrar hur den rör sig framåt. Tydligen har den små miniatyrpaddlar längs hela kroppen, så teoretiskt sett behöver den alltså inte slingra sig. Den kan typ nysta ihop sig i en bekväm klump, vifta på alla sina flimmerhår samtidigt och sväva fram genom havet.

Sen fick vi testa det mediet en traditionell vetenskaplig illustratör använder, dvs akvarell. Det var svårt, på gränsen till omöjligt. Men jag ska göra mitt bästa.

_____________________________________________

Fredagen den 3:e oktober 2008

Nu attans jävlar!! Framsidans design är helt ny, och två nya menysidor har dykt upp: "Gör" och "Gjort", de står för pågående respektive avslutade projekt. Så ta dig en tur och njut av förändringarna! Det kommer även finnas nya avbildningsteckningar uppe (som förövrigt finns på nämnda sidan "Gör"), jag ska bara scanna dem först. Tjohej!

_____________________________________________

Onsdagen den 1:a oktober 2008

Denna veckan sitter jag klistrad framför en dator och planerar en ny design av hemsidan. Tyvärr tryter idéerna lite hittills, så jag har mest suttit och animerat fåniga grejer i flash (ett fantastiskt program!).

Framför allt är det framsidan som ska göras om. och genvägsskylten, eftersom länkarna behöver gå till nya, aktuella projekt. Så jag kämpar vidare...

____________________________________________

Fredagen den 26:e september 2008

Pjuh, hemsidesprogrammering suger tid. Men det är inget nytt.

Nu finns iallafall den första veckan i daglig avbildning att titta på, och jag kan glatt konstatera att inledningen har gått bra. It's a keeper. Det mesta är från skolresan i Italien. Ni som är bevandrade i minnestecknings-systemet på den här hemsidan kommer inte att ha några problem att navigera er runt i det nya projektet, det ser nästan likadant ut. HÄR kan du kolla på dessa!

De ska få en egen länk på förstasidan nästa vecka. Då ska jag bygga om hemsidan på webkurs.

Skolresan gick annars bra och jag överlevde flygningarna. Väl hemma lovprisar jag som vanligt min cykel! Den är grym. Nu hem till storhandling och soffan.

____________________________________________

Fredagen den 19:e september 2008

Sen sist har jag avslutat ett ritblock och påbörjat två nya. Det ena kommer att fungera som en fortsättning på mina dagboksteckningar, och den andra, som är lite mindre, är till för ett nytt projekt: den dagliga människostudien! Nästa gång sidan uppdateras kommer det följdaktligen finnas en ny sida tillägnad detta projekt. Det ska bli kul! att teckna alltså. inte att programmera hemsidesdetaljer.

Imorgon åker vi på skolresa till Bolzano i norra Italien. Jag är sjukt flygrädd, men det ska nog bli bra. Förhoppningsvis har jag med mig några hyfsade teckningar hem på torsdag! Tills dess, kolla på den magnifika avslutningen på ritblocket HÄR.

 

Måndagen den 8:e september 2008

Hej och välkomna tillbaka!

Nu har jag suttit i ca 6 timmar och uppdaterat allt jag gjort i konstväg under sommaren. Ni hittar det under nya teckningar, och en alldeles ny sida som heter grafik.

under hösten har jag tänkt haka på en workshop i webdesign, precis som förra året, och göra om hemsidan en del. Detta verkar bli nödvändigt ungefär en gång om året, eftersom ca 300 teckningar dök upp under förra året. Sen är det kul att förnya sig såklart.

Jag skulle gärna skriva längre och beskriva min ganska händelselösa sommar, men jag har efter 6 timmar framför datorn förlorat förmågan att skriva, bokstäverna flyter ihop och jag har flera gånger begått överlagt våld på skärmen. Så jag ger mig och cyklar hem.

__________________________________________

fnöfnöfnödagen den 15:e juni 2008

Det regnar i Göteborg. Jag har varit här över helgen, hängt utställning (Art garage i Gårdsten), vattnat blommor, städat lägenheten och tagit itu med rensningen av ateljén.

Imorgon sitter jag förhoppningsvis på ett tåg mot sommarlovet i Örebro.

Så härmed blir en paus i uppladdningar av teckningar och filmer, jag återkommer fram emot augusti.

hej hej!

____________________________________

Tisdagen den 3:e juni 2008

Inte mycket nytt att rapportera. en ny teckning uppe. Jag är i förhandlingar kring projektorer och tv-apparater för utställningen på Balkongfestivalen. Vi får se hur det går. Imorgon ska jag skriva ut balkongspionage-bilderna. Sen drar jag till Örebro och åker på spelmansstämma.

____________________________________________

Måndagen den 26:e maj 2008

tre nya teckningar uppe, de två senare är de första resultaten av mitt balkongspion-projekt, som jag tänkte ställa ut med lite andra grejer på balkongfestivalen i Gårdsten, den 13-14 juni.

_______________________________________

Måndagen den 19:e maj 2008

Nu finns det 5 nya teckningar från senaste ritblocket. Ute har det blivit helt fruktansvärt kallt, typ nästan nollgradigt fast vi nyss hade sommar.

Utställningen har gått bra. den är öppen tills söndag tror jag, så kom och titta!

____________________________________________

Måndagen den 12:e maj 2008

Jag lade upp en liten flash-animation till. Den heter Skatan och handlar om kärlek. Den här veckan ska jag ta itu med vårutställningen, öppning på lördag kl 12!

'______________________________________

Fredagen den 9:e maj 2008, en fantastisk vårdag för övrigt

Nu jävlar är hela "animation"-sidan uppdaterad. den är nu indelad i Stopmotion, flash, video och filmstills. och det finns två nya filmer uppe! Lite för tidigt släppta, eftersom de ska vara med på vårutställningen om en vecka, men skitsamma! mycket nöje!

___________________________________________

Onsdagen den 30:e april 2008, Valborg

Nu finns filmstills från vårfilmen uppe! HÄR KAN DU KOLLA PÅ DESSA. Igår blev även vinterfilmen klar. David och jag är oövervinnerliga. Nu ska jag iväg och fira valborg!

__________________________________________

Måndagen den 28:e april 2008

Nu finns det lite nya teckningar på ritböckerna igen.

Annars animerar jag och David film igen, det är den sista i serien om de fyra årstiderna, alltså vårfilmen, som tillverkas ute i vårsolen just nu.

Om allt fortlöper som planerat kommer en tv med dessa filmer stå strax innanför entrén på Valands vårutställning den 17:e maj. Jag ska också visa lite teckningar, men vet inte riktigt vilka än.

snart kommer stillbilder från vårfilmen! Jag måste tillverka en stillbilds-sida också..just det ja..

imorrn kanske! nu är det hemåt.

____________________________________________

Fredagen den 18:e april 2008

Jag kan idag meddela att jag blivit tilldelad ett grafikstipendium på 15 000 kr! I sommar kommer jag vistas på Grafikens hus i Mariefred i två veckor och försöka förverkliga den idén som jag sökte med. Risken finns dock att jag snöar in på koppargrafik...

men kul!

Nu ska jag cykla ut i solen mot hemmet och köpa en dammsugare på vägen.

______________________________________________

Tisdagen den 16:e april 2008

Det har hänt mycket, eller på de flesta ställen förutom den här hemsidan. Det finns en ny teckning uppe.

Jag har flyttat till en liten etta i Hjällbo där jag trivs förträffligt bra hittills. Det är litet men ändå större en jag bodde sist, och jag har balkong.

Annars jobbar jag den här veckan som juryassistent på skolan.Det är långa dagar och många arbetsprover som ska läggas fram. Det mesta av mitt eget arbete är därför uppskjutet till helgen. Där är det fortfarande kris, men jag hade ett oerhört givande ateljésamtal med Elin Wikström i förra veckan som gjord emig uppmärksam på omedelbara åtgärder jag behöver vidta. Så jag är vid nån slags gott mod tror jag.

Däremot har jag varken entusiasm eller idéer till vårutställningen. Som vanligt alltså. Nu cyklar jag nog hem.

 

__________________________________

Måndagen den 7:e april 2008

Nya teckningar uppe på ritboks-sidorna.

Jag har lyckats dra på mig tre olika animations-idéer, det är helt ohållbart. Samtidigt har jag fått en sjukt irriterande förkylning som gör att jag inte kan cykla.

Men får se vad som kan göras åt den här veckan, eftersom flyttlasset går på lördag mot nya lyan, och min inplanerade flyttpackning behöver inledas typ imorron. Så förmodligen inte så mycket animerande den här veckan.

 

Ett stort lovpris till mina nya pennor! Dyra men ack så bra.

_________________________________________

Tisdagen den 1:a april 2008

Anledningen till att det inte uppdateras så värst mycket just nu är helt enkelt för att jag inte producerar något värt att lägga upp. Man skulle kunna kalla det för eftertänksamhet, eller kaos, eller kris.

 

Ett nyktert beslut togs om snöfilmen- det får bli två olika. Davids "herr Smyyg"-karaktär får en helt egen film där flummeriet inte behöver dras in på, och snön får en egen film. den kommer göras klar först.

 

Idag har jag suttit på Universitetets öppna dag På Handels och tecknat porträtt.

Och imorgon är det vernissage för våran klass-utställning om offentlig konst, i Galleri Rotor 2. Dokumentationer om mitt verk kommer att läggas upp inom kort på sidan, förmodligen under "Annat".

 

Nu cyklar jag bannemig hem till överblivna pannkakor och Stieg Larsson.

______________________________________________

 

 

Tisdagen den 18e mars 2008

idag har det gjorts stor film! Min gode vän David och jag är i full gång med vinterfilmen. Igår snöade det i Göteborg och jag passade på att ta lite passande scener, som vi idag mest glömde bort när vi kom på en makalöst rolig karaktär som vi istället ägnade oss fullhjärtat åt. Planen är att bortförklara hela handlingen som en dröm. med snö...:-)

 

Här är stillbilderna från dagen!!

 

hehe, och för övrigt gick Veckoteckningsprojektet åt helvete. Återkommer.

__________________________

Tisdagen den 11:e mars 2008

Veckans måtto är: De problem du inte kan förtränga med hårt jobb, de förtränger du med ännu hårdare jobb. Och dålig mat.

 

Jag har börjat strukturera upp sidorna med ritböcker. Hädanefter kommer de att sorteras just som böcker, från pärm till pärm. hittills har jag mest slängt upp alla teckningar jag gjort på valand sen jag började på sidorna 1,2,3,4,5,6,7,8, osv, ett system som är fullständigt ohållbart i längden.

Plus att jag känner mig så duktig och viktig när jag får göra "förbättringar".

 

annars har jag påbörjat min första "Vecko-teckning". Kan bli bra, kan bli katastrof. tiden får avgöra.

________________________________

Tisdagen den 4:e mars 2008

Sensation! genombrott!

Min "långfilm" är nu upplagd på animationssidan. Den kallas för "Folkdräkt" och är en blandning av video, folkmusik, arv, trots, sång och animation. Den stod och "encodades" i 12 långa timmar igår (min dator verkar fortfarande lite trött), och det verkar som att det ska funka. hurra!

____________________________________

Måndagen den 3:e Mars 2008

Tillbaka efter en vecka uppe i fjällen. Där lästes mest sliskiga Sidney Sheldon-böcker, dracks sherry, spelades plump och åktes skidor, men jag hann trots allt göra lite stop-motion.

Vad det blir av fotona vet jag inte än, jag vet heller inte om det är bra eller, ännu viktigare, om jag gillar det än.

arbetsnamnen är något i stil med "hur man skottar fram en skorsten" samt "snöskorna".

Här är några stillbilder!

 

Det finns även två nya animationer uppe. Den ena är rykande färsk, den andra lite äldre. Ingen av dem är väl direkt klara.

 

Jag funderar fortfarande på dagliga teckningsuppgifter. Inga framsteg än.

_________________________________

Måndagen den 18 februari 2008

Nu är de sista minnesteckningarna upplagda, och jag kan alltså fira (eller sörja) detta projekt avslutat.

Om någon känner sig träffad och kanske tar illa upp av någon bild, men inte kan låta bli att titta iallafall, kan de va tacksamma för att jag åtminstone inte använder mig av namn i mina teckningar. Är man dock fortfarande sur hänvisar jag till min mail.

 

En ny ritbok har påbörjats. De första stackars fem bilderna eller nåt ligger nu på teckningssida 8.

 

Annars har jag rätt mycket kramp. Måste komma på något nytt dagligt. Det kan luta åt nån form utav daglig iakttagelse, dvs en "real-life"-teckning om dagen under en period. Hur det blir med den saken kommer berättas här i sinom tid.

______________________________

Torsdagen den 14 februari.

alla hjärtans dag, ett mycket ironiskt datum med tanke på omständigheterna.

Det har gått fyra dagar sen jag plockade ner min utställning. Överlag är jag väldigt nöjd! Den här veckan har jag bara ägnat mig åt flytt, och jag kommer nog inte åt att uppdatera resten av minnesteckningarna och eventuella bilder från utställningen förrän på måndag eller nåt.

Annars har jag fortfarande inte lyckats bestämma mig för vad jag ska göra istället för minnesteckningar. Jag vet bara att jag känner mig jäävligt värdelös när dagarna är slut den här senaste veckan, jag tycker inte att jag åstadkommit något. risken finns att jJag fortsätter. Jag ser även nya motiv hela tiden! det är helt sjukt! "det där skulle bli en fin minnesteckning" tänker jag minst 5 ggr om dagen, och försjunker sen i sorgset grubbel.

Nu ska jag till Claes Ohlson och leta efter lite lägenhetspryttlar.

sen till gamlestan och spackla...de närmaste dagarna kommer ägnas åt städning av gamla lägenheten. huga.

___________________________________

Måndagen den 28:e januari

hyfsat ok minnesteckningar uppe. annars är det mest skit och mycket. jag funderar på att förtidspensionera mig...

 

nästa vecka ska jag ha utställning i skolans elevgalleri Rotor2! Utställningen kommer öppna kanske runt den 5:e februari och hålla i sig till och med den 10:e. Det kommer bjudas på vin, salta pinnar och ca 365 teckningar. och lite film.

______________________________________________

Måndagen den 21:a januari

En händelserik vecka har det varit. Minnesteckningarna de senaste dagarna är nästan i det personligaste laget, det är tur att jag arbetar mer med koder än med faktiska avslöjanden, det hade kunnat bli rätt jobbigt.

Annars har jag äntligen fixat en ny bostad och skrivit på kontrakt. På vägen hem bestämde sig framhjulet på min cykel att typ lossna, jag var vid östra sjukhuset och hade precis åkt ner för en ganska lång backe, och det hela hade kunnat vara farligt, men fortlöpte förvånandevis odramatiskt. Det kära gamla fordonet är nu inlämnat på reparation, och låt oss förena oss i böner att de inte behöver byta hela hjulet...med tanke på kommande dubbla hyresbetalninhar, osv.

I skolan pågår Ulf Rollofs brutala skulpurkurs "OCTO" för fullt, jag jobbar så gott jag kan, och det funkar för en gångs skull rätt bra med min planering, eftersom jag inte direkt har något trängande konstprojekt för tillfället. och minnesteckningarna går typ av sig själv. De är snart klara, för övrigt! Två veckor kvar ungefär.

 

Snart ska jag lägga upp det senaste filmprojektet, adventsluckan, men filmen är rätt stor så jag måste nog dela upp den i sina olika scener- och det får bli senare. häjhäj. OCH AV NÅN #""€! ANLEDNING FUNKAR INTE SCROLL-FUNKTIONEN PÅ DEN HÄR SIDAN, MEN DET FÅR NI HA ÖVERSEENDE MED!

 

____________________________________

Måndag den 14:e januari

teckningar uppdaterade. Inget att tillägga.

____________________________________

Måndagen den 7:e januari 2008

Nu har jag uppdaterat minnesteckningarna fr. om den 17:e december.

Dagen har annars varit rätt jobbig. alltifrån storförlust i Betapet till att jJag spillde ut hela min lunch.

_________________________________________

Måndagen den 17:e december

veckans teckningar gjorda. Jag har filmat klart inför min adventslucka, nu återstår redigering av filmen (den ska bli en kvart lång).

Herregud vad skönt det ska bli när jag får åka hem till örebro på söndag! Då ska det skrivas konstteori men också firas jul ju. hur man nu ska hinna med det.

På nåt sätt ska jag hinna göra ett par böcker i grafikverkstan den här veckan också. och möjligtvis ett par screentryck. huga!

_________________________________________

Måndagen den 10:e december

Minnesteckningar, och massor av nya grejer på teckningssidorna sju och åtta. Annars planeras det inför adventslucka 21 (se måndagen den 12:e november här nedan), jag har en videokamera och ljudutrustning den här veckan. Nu ska jag repa med bandet.

____________________________________________

Torsdagen den 6:e december (sensation!!)

Äntligen kan jag lägga upp allt som lagrats typ en månad.

Håll godo.

______________________________________

Måndagen den 26:e november

Skolans server krånglar massor och det har inte gått att uppdatera hemsidan på flera veckor, dessutom har en vecka försvunnit från sidan, så det ser ut som att jag latat mig i tre veckor om man kollar nu. jag vet inte varför jag skriver det här eftersom detta heller inte kommer gå att lägga upp, men skitsamma.

Inatt kl 02 kom jag hem från Berlin, där jag varit en vecka i skolans lägenhet. Något kallt och mörkt var det visst, och ensamt i början, men sen fick jag besök av bra vänner och överlag blev det en mycket trevlig tur. Bäst utan tvekan var besöken av Hamburger Bahnhof (moderna museet), och Russen disko club!

 

Nu är två veckors uppdatering av minnesteckningar gjord iallafall. Och så får jag hoppas att servern fixas snart...

____________________________________

Måndagen den 12:e november...kl 21:14

Detta är gjort idag:

* veckans teckningar, sabla hyfsade den här gången måste jag säga!

* Resten av Angereds-porträtten finns nu att titta på i stora versioner.

* samt...Taram-tam: EN SPRILLANS NY FILM HAR PREMIÄR! Under sidan Animationer kan man nu titta på "Den onda lövhögen" (eller namnet är väl kanske inte helt spikat än). Man kan även klicka HÄR.

 

Jag har även fått reda på att jag ska medverka i en julkalender i år, och inte vilken som helst! Lucka 21 i "Bellman Larsson Lindström Nords Julkalender 2007", på järntorget i Göteborg. Då måste alla komma och titta!

 

Jag har även sagt upp mig från telefonjobbet. Ett moln har lyfts från ångestens himmel.

___________________________________

Måndagen den 5:e november 2007

Nyss uppdaterade jag veckans minnesteckningar, sen har jag börjat lägga upp Angeredsporträtten, de kan beskådas HÄR. I helgen har det lagts ljud till den numera färdigfotade "Onda lövhögen". Med den här takten lär vi snart vara klara, och det känns skitkul! Nu ska jag hem och plugga konstteori och laga matlådor.

_______________________________

Onsdagen den 31:a oktober 2007

Ännu en scen är fotad av kommande dramat "Den onda lövhögen". Annars är jag just nu inne i en ganska stressad period, eftersom jag samtidigt som jag börjat extrajobba som telefonförsäljare, försökt lära mig hur en mini-dv-kamera funkar till en annan film, samt varit ovanligt schemalagd i skolan. resultatet har som väntat blivit sådär, och jag har bestämt mig för att lämna tillbaka dv-kameran, och återgå till ritbordet (och tillverkande av rekvisita). Och så självklart, slutföra DETTA...

____________________________

Måndagen den 22:a oktober 2007

den sedvanliga måndags-uppdateringen av minnesteckningar gjord. Annars har jag scannat och bearbetat alla de sammanlagt ca 75 porträtten jag tecknat ute i Angered under september och okober. Egentligen borde jag slänga i mig lite kvällsmat och lägga upp dem på internet, men nu gick nåt slags jäkla larm i datasalen, så det är nog bäst att dra.

_________________________________________

Torsdagen den 11:e oktober 2007

Idag har jag och min gode vän David varit ute på fält-animations-expedition, den andra den här veckan. Filmen kommer heta något i stil med "Den onda lövhögen", och är en fortsättning på filmen "Vattenkanna", från i somras. Det är tänkt att bli en årstids-serie med fyra filmer. Och detta är alltså hösten. För att se lite bilder från detta kan du klicka HÄR

_______________________________

fredagen den 5:e oktober 2007:

Den uppdaterade hemsidan är upplagd! tam-tara-tamm!!

___________________________

torsdagen den 4:e oktober 2007.

Jag går en kurs den här veckan i webdesign, detta har lett till ett litet anfall av hemsides-hybris. Designen på startsidan är helt ny, och några andra grejer också (som den här nyheter-sidan), annars är det mesta sig likt. Jag ska lägga upp lite äldre grejer under länken "tidigare", men det kan ta ett tag.

_______________________________________